Остават отменени част от полетите на ''Луфтханза'' от и за България

Остават отменени част от полетите на ''Луфтханза'' от и за България
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Част от днешните полети на „Луфтханза“ от София за Франкфурт и Мюнхен са отменени. Авиокомпанията обеща нормализиране на трафика от утре, с прекратяването на стачката на кабинния персонал.

В понеделник недоволните от размера на заплатите отхвърлиха предложението на мениджърите за еднократна премия от 3 хиляди евро на човек. Ръководството на „Луфтханза“ изрази готовност за компромис и за възрастта за ранно пенсиониране на пилотите, която е 55 години, но и това не омилостиви синдиката, който смята, че компанията може да си позволи да отдели повече ресурси за работниците си, след като наскоро увеличи прогнозната си печалба за тази година до близо 2 милиарда евро. Според работодателя обаче това е невъзможно, предвид силната конкуренция в бранша.

И така днес ще бъдат отменени общо близо хиляда полета от най-големите летища в Германия. С това ще бъдат засегнати повече от 100 хиляди пътници. „Луфтханза“ обеща нормализиране на графика от утре, но шефът на синдиката Николай Баублис не изключи продължаване на протестите. 

#Луфтханза #полети #стачка #България #Мюнхен #Франкфурт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници