България ще участва в съвместни учения с Русия, Турция и Румъния

България ще участва в съвместни учения с Русия, Турция и Румъния
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Пограничните служби на Русия, България, Румъния и Турция се договориха в руския град Сочи да проведат мащабни съвместни учения през юли 2016г. Основни теми на него ще са борбата с тероризма, контрабандата на наркотици и оръжие, както с и нелегалната миграция, предаде Black Sea News, цитиран от агенция ''Фокус''.

„Подписахме меморандум, в който определихме плана са за работа догодина. Това са конкретни мероприятия за взаимодействие в засилването на сигурността в черноморския регион“, съобщи ръководителят на дирекция „Брегова охрана“ към пограничната служба на Русия Юрий Алексеев.

„В момента сценарият е в процес на разработка. Заплахите се сменят постоянно. За нас сега са актуални темите, свързани с каналите за трафик на оръжие, нелегалната миграция, както и борбата с тероризма“, добави той.

На срещата, провела се в Сочи се обсъди и усъвършенстването на съвместно разработената Автоматизирана система за обмен на информация – АСОИ. Нейното техническо обновяване трябва да приключи в най-скоро време. Тя трябва да заработи в пълен капацитет още през 2016 г. 

#България #Русия #Румъния #Турция #учения #черноморски регион

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници