Спестените пари от такси стигат за най-неотложните липси на МВР

Спестените пари от такси стигат за най-неотложните липси на МВР
Румяна Бъчварова
A A+ A++ A

Спестените пари от такси, събрани от държавни институции ще бъдат достатъчно, за да можем да ги използваме за най-неотложните липси, които съществуват към момента, заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова след заседанието на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, предаде Фокус”.

„В момента това е единствената възможна мярка за оптимизиране на бюджета на МВР“, каза Бъчварова.

Вицепремиерът  поясни, че се разработват различни варианти, по които да стане преназначаването служителите на МВР и изплащането на компенсациите.

Във връзка с плащането на охраната от страна на институциите, тя добави, че МВР извън одобрения списък от седем институции ще може да осъществява тази дейност, но срещу заплащане за сметка на бюджетите на тези институции.

На въпрос на журналисти дали й вярват служителите на МВР, вицепремиерът Бъчварова отговори: „Попитайте тях, защото каквото и да кажа няма да е честно по отношение на тяхното мнение. Мога да кажа, че с хората, с които работя и успявам да осъществя контакт имаме взаимно доверие и то се вижда във взаимното ни разбиране за проблемите, които съществуват и пътя към реформите, включително и с представителите на синдикатите“.

#Румяна Бъчварова #Бъчварова #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници