Започва националният протест на полицаите

Започва националният протест на полицаите
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В 13 часа започва протестът на полицаите в София. Пред сградата на Народното събрание вече са се събрали служители на реда.

Малко преди началото на протеста вицепремиерът Румяна Бъчварова и представители на полицейските синдикати се споразумяха за премахване на спорните точки от проектобюджета за догодина.

Полицейските синдикати обаче заявиха, че днес ще има протест. През новата седмица ще останат в стачна готовност. Синдикалистите обявиха, че много пъти са лъгани, затова сега ще следят развитието на ситуацията в стачна готовност. 

След съвета в сградата на МВР лидерът на Синдикален алианс "Сигурност" Галентин Грозев заяви, че за договорености още е трудно да се говори.

„Получихме декларация от Димитър Главчев и Менда Стоянова, че промените, които финансовият министър Владислав Горанов в последния момент тайничко внесе, ще бъдат оттеглени между първо и второ четене, тъй като няма предвидена законова процедура за оттегляне на тези параграфи преди това. Ние още се притесняваме, че служителите на МВР от години са в ситуация да им се обещава нещо, което после се променя, затова днес ще се проведе протестът. Ние го подкрепяме”, категоричен е Грозев.

#полицаи #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници