Борисов: Ако още някой иска да събори държавата, да заповяда

Борисов: Ако още някой иска да събори държавата, да заповяда
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов е разписал целево средства за над 3,5 млн. лв. за системата на МВР.

Това съобщи по време на посещението си в пловдивската пожарна самият той, предаде репортер на радио „Фокус”. 

Премиерът Борисов обясни, че са предвидени 700 хил. лв. за ремонт на автомобилния парк на МВР. Половин милион лева ще бъдат дадени за специалните полицейски сили, 720 хил. лв. - за зимни автомобилни гуми. Ще има средства и за смяна на принтери и компютри в почти всички дирекции на МВР. Има средства и за доставка на гориво, за ремонтиране на приемни за граждани и др. 

„Ако някой още иска да събори държавата – да заповяда”, каза Борисов. 

Той отново припомни, че правителството е запълнило дефицита, натрупан при управлението на Орешарски - отделил е 100 млн. лв. за пенсионерите, над 100 млн. лв. за тютюнопроизводителите и над 50 млн. лв. за животновъдите през 2015 г. Отделени са били средства за заплатите в Спешна помощ, за учители и социални работници. 

Днес също е било разпоредено да бъдат закупени нови над 200 микробуса и автомобили за специалните полицейски сили за превозване на бежанци.

Премиерът Борисов призова работещите в системата на МВР да не се подвеждат и да не бъдат употребявани. По думите му, ако някой ги употреби "грехът ще си го носят сами". Той припомни, че 80% от всички тези средства са от европейски фондове, които са били спрени при предишното правителство. Борисов каза още, че е бил на стаж в пловдивската пожарна и през това време не е позволил на никой друг да влезе пръв в огъня и затова винаги ще милее за тези хора и за хората от системата на МВР. 

Премиерът Борисов присъства на церемония, на която пловдивската пожарна получи дарение от Канада – цял контейнер с термично облекло за пожарникарите. На церемонията присъства и директорът на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" - главен комисар Николай Николов, областният управител Розалин Петков и кметът на Община Пловдив Иван Тотев. 

#Бойко Борисов #МВР #средства #пожарникари #полицаи #микробуси #автомобили

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници