И Обама заключи: На борда на руския самолет може да е имало бомба

И Обама заключи: На борда на руския самолет може да е имало бомба
A A+ A++ A

Американският президент Барак Обама заяви в интервю, че е "възможно" катастрофата с руския пътнически самолет в Египет да е причинена от бомба на борда, съобщиха Си Ен Ен и Ройтерс.

Ден по-рано в официално изявление от кабинета на премиера Дейвид Камерън бе разпространено заключението на британски експерти, че катастрофата с руския самолет на Синайския полуостров е резултат от бомбен атентат.

На тази версия се гледа много сериозно, посочи американският президент пред новинарското радио "Кей Ай Ар Оу/Си Би Ес нюз".

"Ще отделим доста време само и само да направим така, че нашите разследващи и нашите разузнавателни служби да узнаят какво се е случило, преди да дадем някаква категорична оценка. Но определено е възможно на борда да е имало бомба", каза Барак Обама.

Междувременно "Дейли телеграф" съобщи, че авиовръзките между Великобритания и египетския курорт Шарм ел Шейх са спрени заради прехванати съобщения на ислямисти, които обсъждали организирането на "голям терористичен акт в региона". Британските авиолинии прекратиха полетите до курорта, също и германската "Луфтханза".

#Барак Обама #руски самолет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници