29-годишна българка може да лежи 15 години в САЩ за убийство на пътя

29-годишна българка може да лежи 15 години в САЩ за убийство на пътя
Снимка: в. “Лас Вегас сън”.
A A+ A++ A

Американски съд призна за виновна българка, причинила смърт в автомобилен инцидент и избягала, без да окаже помощ на пострадалите.

На 24 ноември 2014 г. в Лас Вегас, на път за работа в местен ресторант, 29-годишната Галина Стоянова Килова блъснала мъж, който бутал детска количка с 18-месечната си внучка.  Според очевидци, цитирани от АП, тя криволичела по натоварения "Рейнбоу булевард", преди да връхлети върху мъжа.

63-годишният Майкъл Гръбс починал от раните си, а внучката получила наранявания.

Българката избягала от мястото на трагедията. Свидетел разказа, че се опитал да настигне нейната "Хонда Сивик", но колата бързо се скрила в страничните улички.

Процесът срещу започна в понеделник и продължи два дни. Пред съда Килова каза, че не е разбрала да е блъснала някого. Присъдата ѝ ще бъде произнесена на 22 декември. Според медиите присъдата може да бъде 15 години затвор.

Визата на Галина Килова е била за 6-месечен престой през 2006 г. и отдавна е изтекла. През 2007 г. българката е била арестувана за шофиране без книжка и под влияние на забранени вещества. Ще бъде депортирана, след като излежи присъдата си.



#Лас Вегас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници