Фюри се изправи от нокдаун и нокаутира брутално Уайлдър, за да покаже кой е Крал на бокса

Фюри се изправи от нокдаун и нокаутира брутално Уайлдър, за да покаже кой е Крал на бокса
A A+ A++ A

Страхотният Тайсън Фюри нокаутира Дионтей Уайлдър в 11-ия рунд в знаменит мач от трилогията помежду им. Срещата в Лас Вегас даде велико зрелище за милиони зрители по света. Британецът защити поясите си и доказа, че в момента е боксьор №1 на планетата. Имаше нокдауни и в двете посоки. След малко по проучвателни първи два рунда се стигна до невъобразим екшън, в който имаше взаимни размени на тежкотоварни удари. Циганският крал 2 пъти бе на пода и му отброяваха и то в една част. Преди това и той прати опонента на земята, а в следващите рундове, след 4-ия, Тайсън бе господар на ринга и претрепа Бронзовия бомбардировач. След мача, по традиция, британецът демонстрира и певчески способности!

Рунд 1

Суперсблъсъкът започна с няколко удара на Уайлдър в тялото на Фюри, който пласира и кроше, но без да нарани родения в Манчестър боксьор. Последва десен прав от Уайлдър срещу по-пасивния Фюри. Последваха нови силни секунди за „бронзовия бомбардировач“, като в края двамата размениха удари от близка дистанция.

Рунд 2

Вторият рунд започна по-спокойно, като Уайлдър отново залагаше на удари в тялото. Фюри също започна да атакува по-сигурно. По-малко от минута преди края на частта Уайлдър пласира добър удар, на който Фюри отвърна с дясно кроше. Както и в първата част, в последните секунди боксьорите се приближиха един до друг и се опитаха да наранят опонента си.

Рунд 3

Фюри продължи да навлиза в срещата и на свой ред да опитва атаки срещу „бронзовия бомбардировач“. Минута и половина преди края двамата си размениха тежки удари, като Уайлдър удари сериозно Фюри, който веднага отвърна. Британецът натисна и пласира няколко удара в главата на американеца, като го прати в нокдаун. До края на третия рунд „циганският крал“ продължи да вкарва удари в главата и тялото на Уайлдър, който бе спасен от нокаут от съдийския гонг.

Рунд 4

Уайлдър опита да нанася удари, но крошетата и ъперкътите на Фюри продължаваха да го разклащат. Двамата влизаха в повече клинчове, като американецът се опитваше да притъпи натиска на шампиона. Уайлдър бе разколебан, но малко по-малко от минута преди края на рунда контраатакува и прати Фюри в нокдуан. Малко след като се изправи, англичанина за втори път бе пратен в нокдаун с дясно кроше на Уайлдър и веднага след като се изправи прозвуча съдийския гонг.

Рунд 5

Уайлдър продължи да натиска и затвори Фюри в ъгъла. След нов клинч Фюри пласира бърз десен прав, но претендентът продължи да е по-активен. В края англичанина получи леко предимство след като нанесе ляво кроше. Клинчовете зачестиха и до края на 5-ия рунд не се стигна до нови сериозни удари.

Рунд 6

Фюри започна по-активно в опит да пласира точни удари и да изравни точките в мача след като Уайлдър водеше при нокдауните. „Циганският крал“ направи бърза комбинация, която завърши с десен прав в главата на противника си. Минута преди края шампионът нанесе няколко тежки удара в главата на американеца.

Рунд 7

В седмия рунд Фюри продължи да е по-активен и пласира бързи два удара. Уайлдър опита да контраатакува, но противникът му се измъкваше и на свой ред пласира дясно кроше. След това Тайсън Фюри намери добре Уайлдър и последва канонада от удари към американеца. В края двамата се поумориха и им стана трудно да нанасят качествени удари. След края на рунда бе повикан лекар, за да провери състоянието на Дионтей Уайлдър, който бе силно наранен в рунда.

Рунд 8

Двамата стартираха по-пасивно, но след изминаването на минута от рунда Фюри нанесе добър удар, на който Уайлдър отвърна с ляв и десен прав. Това обаче не разклати шампиона и той отново стана по-настъпателен. Ударите в главата на американеца бяха доста силни и точни, но той се задържаше на крака. „Бронзовия бомбардировач“ опита в края да хване противника си неподготвен, но не успя да реализира точни удари.

Рунд 9

Двубоят продължи с високо темпо, като Уайлдър бе принуден да отстъпва към въжетата. Американецът пласира два силни удара, но Фюри се долепи до Уайлдър и избегна по-тежки последици. Минута и половина преди края клинчът спаси претендента от много мощна атака на Фюри. Двамата продължиха да атакуват, като се държаха на близка дистанция, но без да успеят да си нанесат фатални удари.

Рунд 10

Десетият рунд стартира с атака на Фюри, на която Уайлдър отвърна с точен, но слаб удар. Натискът на британеца продължи и той натика опонента си към въжетата. Минута и 20 секунди с десен прав на Фюри „бронзовия бомбардировач“ бе пратен на земята. Силите на Уайлдър свършваха, но той отново опита да нанася удари. В края десен ъперкът бе нанесен в главата на Уайлдър, но в последните 10 секунди американецът удари тежко шампиона.

Рунд 11

В предпоследния рунд Фюри нанесе силен десен прав в Уайлдър, който не успя да се защити. Натискът на Фюри продължи и в средата на рунда Фюри за трети път прати Уайлдър на пода, с което нокаутира съперника си и спечели мача.

#Тайсън Фюри #Дионтей Уайлдър #бокс #Лас Вегас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »