Синдикатът на МВР: Има репресии спрямо служители

Синдикатът на МВР: Има репресии спрямо служители
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Управителният съвет на СФСМВР с огромно безпокойство констатира начало на репресии спрямо служители, участвали в спонтанни протести, предизвикани от безпрецедентната провокация към сектор "Сигурност" със заложените в проекта за бюджет на Република България за 2016г., орязвания на социални и икономически обезщетения на служителите.

"Призоваваме ръководителите по места и в МВР да се въздържат от действия, които биха довели до неконтролируема ескалация на ситуацията. Имаме сигнали за разпореждания, целящи събиране на имената на колеги, участвали в спонтанните прояви, искане на обяснения и бързи разписвания на заявления за напускане на системата,  далеч преди предвидените в закона срокове", се посочва в изявлението.

''Категорично не смятаме, че такива действия спомагат за стабилизиране на ситуацията,'' добавят от СФСМВР.

Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) е най-голямата синдикална организация в МВР. Основана е през февруари 2009 година, непосредствено след спонтанните полицейски протести от края на 2008 година.

В момента в СФСМВР членуват над 6 500 служители на МВР – както полицаи, пожарникари и спасители, така и държавни служители и лица.

''СФСМВР се обявява решително срещу корупцията, дефицита на социален диалог и незаинтересоваността от състоянието на системата за вътрешна сигурност в страната,'' се казва още в съобщението.

По-рано през деня стана ясно, че вътрешният министър Румяна Бъчварова е издала заповед за незабавното освобождаване на служителите подали рапорти за напускане. 

В текста се уточнява обаче, че разпореждането важи само за младшите изпълнителски длъжности. Това са първите стъпала в йерархията - полицаи и командири на отделение.

Междувременно, протестите на служители на МВР продължават и днес.

 

#СФСМВР #МВР #репресии #служители #корупция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници