Депутати от „Атака“ щели да се откажат от вота на недоверие

Депутати от „Атака“ щели да се откажат от вота на недоверие
Според запознати тази стъпка на „Атака“ се предприема, след като лидерът й Волен Сидеров се е договорил с основния опонент на Сергей Станишев за предстоящия конгрес на БСП – Георги Първанов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Депутати от „Атака“ възнамеряват да оттеглят подписа си от искането на вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов, според източници от Народното събрание.

Представители на партията на Волен Сидеров са се допитвали до експертите на парламента каква е процедурата при такива случаи, твърдят източниците, цитирани от БГНЕС.

БГНЕС потърси членове на ПГ на „Атака“ за коментар на тази информация. Мобилният телефон на лидера на партията Волен Сидеров беше изключен, Денислав Чукалов, проф. Станислав Станилов и Огнян Стоичков не отговориха на обаждането.

Един от най-близките съратници на Сидеров – зам.-председателят на НС Павел Шопов, каза, че е в провинцията и не знае за такова нещо.

Според запознати тази стъпка на „Атака“ се предприема, след като лидерът й Волен Сидеров се е договорил с основния опонент на Сергей Станишев за предстоящия конгрес на БСП – Георги Първанов.

Бившият президент целял по този начин да докаже, че Станишев не е в състояние да организира като лидер на ПГ на „Коалиция за България“ дори един вот на недоверие към правителството.

Във вторник в късния следобед и в сряда сутринта от пресцентъра на „Атака“ съобщиха, че в четвъртък, 19 април, ще се състои пресконференция в централата на партията. Обявената основна тема е предстоящият вот на недоверие към правителството.

Всичко това припомня как по време на коледния Панаир на книгата през 2002 г. Волен Сидеров, недопуснат от Асоциацията на издателите, на една масичка беше наредил книги.

Години преди да учреди „Атака“, в издателство „Жерава“ издаде книгата си „Бумерангът на злото" (2002 г.) – забележителна със своята ксенофобска и преди всичко антисемитска насоченост.

Тогавашният държавен глава Първанов се застоя на това Сидерово щандче и си взе книгата. Той дори се похвали, че познава добре творчеството на Сидеров.

#вот на недоверие #Сидеров #Волен Сидеров #депутати #„Атака“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници