Синдикалист: Предстои масово напускане в сектор "Сигурност" заради липса на сигурност

Синдикалист: Предстои масово напускане в сектор "Сигурност" заради липса на сигурност
A A+ A++ A

Това, което се опитва да направи министърът на финансите Владислав Горанов със Закона за държавния бюджет, ще предизвика такова напускане на служители от сектор "Сигурност“, каквото България не помни. Една четвърт от служителите в сектор "Сигурност" могат да напуснат работните си места, заяви председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР Валентин Попов преди срещата с министъра на финансите.

Десетки молби за пенсиониране са подадени в МВР заради плановете да се премахнат 20-те заплати при напускане, както и на парите за прослужено време. Служители от почти всички звена във вътрешното министерство са подавали такива заявления - от Специализирания отряд за борба с тероризма, СДВР, Главната дирекция "Национална полиция", както и в няколко областни дирекции на МВР.

 Ще бъдем поставени пред риска някои ведомства да не могат да изпълняват функциите си. Това не е преувеличение. Още от петък започна масово подаване на заявления за прекратяване на служебното правоотношение. Това не са само колеги, които имат право на пенсии. Това ще бъде една голяма вълна, от която не само МВР и Министерството на отбраната, а поне още 5-6 ведомства няма да могат да се оправят с години”, коментира Попов пред БНР.

Синдикалистът обясни, че хората, които имат право на пенсия в сектор "Сигурност“, са 7 хиляди души.

Аз не се наемам да прогнозирам колко общо ще напуснат, но тази цифра може да стигне до една четвърт от състава на МВР. Основната причина е, че за служителите на сектор "Сигурност“ от години няма елементарна сигурност. Ние по никакъв начин не можем да планираме бъдещето си”, допълни Попов.

#Валентин Попов #Попов #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници