Нико Розберг спечели Гран при на Мексико

Нико Розберг спечели Гран при на Мексико
БГНЕС
A A+ A++ A

Нико Розберг развали негативната си поредица и макар със закъснение, успя да победи Люис Хамилтън и да спечели състезанието за Гран при на Мексико, което се проведе на обновената писта „Ерманос Родригес“ за първи път от 1992 година.

Повече подробности и снимки от  Гран при на Мексико вижте в Sporta.bg

Германецът с Мерцедес бе записал 20-ти полпозишън в събота и четвърти пореден, но за разлика от последните три надпревари, този път се постара да превърне предимството си в победа. Розберг бе спечелил едва две от предишните 10 състезания, в които бе започвал от полпозишън, но в Мексико нямаше много проблеми да контролира убедително темпото.

Осигурилият си титлата Люис Хамилтън финишира втори, а битката за третото място бе далеч по-оспорвана и в крайна сметка бе спечелена от Валтери Ботас с Уилямс, който за втори път през сезона се изкачи на подиума след третото място в Канада. Даниил Квят и Даниел Рикардо завършиха на 4-то и 5-то място след поредното солидно състезание за Ред Бул, а Фелипе Маса в другия Уилямс остана шести.

Топ 10 допълниха Нико Хюлкенберг, Серхио Перес (от Форс Индия), Макс Ферстапен от Торо Росо и Ромен Грожан от Лотус, който до последно отбиваше атаките на съотборника си Пастор Малдонадо.

За първи път от Гран при на Австралия 2006 година и двата болида на Ферари не завършиха състезанието. Кими Райконен отпадна след контакт с Ботас, а Себастиан Фетел се предаде малко по-късно след сблъсък в бариерите на изхода от завой номер седем, след като още във втората обиколка бе спрял принудително в бокса заради спукана гума.

Фернандо Алонсо пък отпадна още в първата обиколка на юбилейното си състезание номер 250, като няма да запомни с нищо позитивно уикенда в Мексико. Съотборникът му в МакЛарън-Хонда Дженсън Бътън имаше тихо състезание и приключи 14-ти.

С 12-ата си победа в кариерата Нико Розберг изпревари Себастиан Фетел на второто място в класирането при пилотите. Пилотът на Мерцедес вече има 272 точки срещу 251 за 4-кратния световен шампион, а Хамилтън е недостижим начело с 335. Валтери Ботас вече е 4-ти със 125 пункта – 3 повече от Кими Райконен в другото Ферари.

#Формула 1

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници