В Уругвай подаряват лаптоп на учениците в начален курс

В Уругвай подаряват лаптоп на учениците в начален курс
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Уругвай ще увеличи инвестициите в образованието до 6% от брутния вътрешен продукт на страната и ще продължи да развива програмата Сеибал, която дава право на безплатен лаптоп със свободен достъп до интернет на всички ученици от началния курс. В бъдеще тя ще обхване също учениците от средните училища и студентите.

Това заяви президентът на Уругвай Табаре Васкес Росас, който посети централата на ЮНЕСКО и представи на срещата с Генералния директор на организацията Ирина Бокова плановете на правителството в областта на образованието.

Васкес подчерта огромното значение на образованието за Уругвай и региона и оцени високо активната роля на ЮНЕСКО и ангажираността й да помага на правителствата в изработване на политики за устойчиво развитие и социално приобщаване.

Ирина Бокова поздрави президента за този проект, като изтъкна, че „компютър за всеки ученик е равносилно на компютър за цялото семейство“. Генералният директор на ЮНЕСКО оцени високо усилията, които Уругвай полага в сферата на образование и успехите, които латиноамериканската страна е постигнала в реализирането на целите за развитие на хилядолетието.


#ученици #Уругвай #ЮНЕСКО #Ирина Бокова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници