Антон Павлов е уволнен, защото кадрувал в Брюксел зад гърба на правителството

Антон Павлов е уволнен, защото кадрувал в Брюксел зад гърба на правителството
Антон Павлов Снимка: www.banker.bg
A A+ A++ A

Уволненият зам.-министър на енергетиката Антон Павлов е отстранен след огромен скандал в правителството, съобщи "24 часа".

През юли Павлов получава като ресорен в Министерство на енергетиката писмо от Брюксел да бъде дадена българска кандидатура в Европейска агенция за сътрудничество на регулаторите по енергетика. Той скрива тази информация, отива на среща в ДКЕВР и устно нарежда на председателя Иван Иванов да се предложат три кандидатури за български представител.

Основният кандидат за поста да е бившия министър на енергетиката Трайчо Трайков. Павлов обяснява на Иван Иванов, че това е кандидатура на реформаторите и за пълнеж да бъдат сложени Евгения Харитонова и Светла Тодорова.

През цялото време  процедурата е държана в абсолютна секретност и липсва какъвто и да е писмен документ по това предложение до днес.

Преди няколко дни от Брюксел започват да питат какво става с българската кандидатура към министъра на енергетиката Теметужка Петкова и вицепремиерът Томислав Дончев. Те започват да търсят писмени следи в процедурата.

Оказва се, че  Павлов е посочвал Трайчо Трайков като кандидатура на реформаторите уговорена на най-високо място. Преди месеци Иван Иванов шефът на ДКЕВР е попитал дали това място е Бойко Борисов, Павлов отговорил - не чак толкова високо.

#Антон Павлов #Павлов #Трайчо Трайков #Брюксел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници