Борисов уволни енергийния зам.-министър Антон Павлов

Борисов уволни енергийния зам.-министър Антон Павлов
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов освободи по своя преценка от длъжност заместник-министъра на енергетиката Антон Павлов.

Заповедта на премиера е издадена и влиза в сила от днес.

Преди да стане зам.-министър Антон Павлов беше главен енергетик и ръководител "Енергийно управление" на "Лукойл България" ЕООД. Дълги години е работил в "ЧЕЗ Разпределение България" и "ЧЕЗ – България", в НЕК, в Държавната агенция по енергетиката и енергийни ресурси и в Комитета по енергетика.

Наскоро Павлов даде интервю пред руския вестник "Известия", което бе определено като скандално и бе коментирано от всички руски медии.

"Българското правителство ще настоява за разширяване на пропускателната мощност и продължаването на „Турски поток“ (заменил „Южен поток“) до българския хъб или до строящият се газопровод Гърция-България – предполага се, че този интерконектор ще стане своеобразна врата за европейската газотранспортна система. Това съобщи за руския в. „Известия“ заместник-министърът на енергетиката на България Антон Павлов.

Думите на заместник-министъра на енергетиката Антон Павлов за желанието за свързване на страната ни с газопровода "Турски поток" се коментират от голяма част от руските медии. Така например КМ.ru  пише, че българското правителството, заради чиято нерешителност се провали строежът на газопровода „Южен поток“, има намерение да се обърне към властите на Русия с молба за обмисляне на възможността за продължаването на „Турски поток“ до българския хъб или до строящия се газопровод между Гърция и България.  „Сега заедно с Гърция подготвяме инвестиционно споразумение за строежа на интерконектор, който трябва да съединява Гърция с бъдещия газов хъб на наша територия“, посочи Павлов в кулоарите на форума Kazenergy.

„Ако Русия може да се договори с Турция за строежа на втора тръба до Гърция, ние сме готови да обсъдим доставките на газ“, заявил е още той, според изданието. Според настоящите договорености между лидерите на Русия и Турция първата тръба на „Турски поток“ трябва да достигне границата между Турция и Гърция. По този начин България остава встрани от проекта. „България иска да участва в Турски поток“, коментира Правда. „България е готова да участва в „Турски поток“, гласи и публикация в „Новости 24 часа“ . „България отново възнамерява да се присъедини към „Турски поток“, пише и Еpochtimes.ru.

#Антон Павлов #Бойко Борисов #Павлов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници