Излъчват филм за Пловдив в Поднебесната империя

Излъчват филм за Пловдив в Поднебесната империя
Снимка: www.chronicle.bg
A A+ A++ A

25-минутен рекламен филм за Пловдив ще излъчи на 2 ноември Шендженската телевизия по 5 канала - сателитен, развлекателен, градски, икономика и финанси, и DV канал. В този линк е промоционалният клип към видеото - http://www.bg-china-partners.com/media/youtube/.

Лентата е част от документалната поредица „Побратимените градове“, един проект на Shenzhen Media Group и офиса на външните работи на община Шенджен.

Серията показва приятелството, историята, културата, икономическото развитие и сътрудничеството между Шенджен и побратимените на китайския мегаполис градове. Освен по каналите на шендженската телевизия, филмът за Пловдив ще бъде излъчен и в други китайски градове.

Поредицата „Побратимените градове“ е част и от подаръчния комплект, който връчва правителството на Шенджен на чуждестранните си гости.

Заснемането на рекламния филм за Града под тепетата се осъществи с помощта на Българо-китайската асоциация за бизнес развитие /БКАБР/ и община Пловдив.

Милиони китайски зрители ще видят Пловдив не само като един от най-старите градове в света, като привлекателна дестинация в исторически, архитектурен и културен аспект, но и като място за правене на успешен бизнес. Именно тук се развива „Тракия икономическа зона“ и частта от нея „Евро-китайска зона за икономическо развитие“, върху която китайските журналисти поставят акцент в своя филм и заради факта, че нейното осъществяване е в унисон със стратегията „One Belt, One Road“.

Пловдив се побратими с 15-милионния Шенджен на 24 март 2014 г. по време на Българо-Китайски бизнес форум „Пловдив-Шенджен: Сътрудничество и инвестиции 2014“. Кметът на града под тепетата инж. Иван Тотев и г-н Цин Сю, кмет на китайския мегаполис, подписаха документа за сътрудничество пред аудитория от над 250 китайски и български бизнесмени и представители на местните власти. Инициатор за побратимяването бе Българо-китайската асоциация за бизнес развитие. 

#Пловдив #Китай

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници