Здравната каса получава 129 млн. повече в новия бюджет

Здравната каса получава 129 млн. повече в новия бюджет
На снимката: Петър Москов, Ивайло Калфин, Владислав Горанов. БГНЕС
A A+ A++ A

Предложението на правителството за бюджета на касата за следващата година е със 129 млн. лв. повече, в сравнение с тази година, заяви министърът на здравеопазването Петър Москов, цитиран от БГНЕС.

Министърът обясни, че днес ще разговаря с Надзора на Здравната каса, които считат, че бюджетът трябва да бъде допълнително увеличен извън това предложение на правителство. Москов ще изслуша и предложението на Надзора.

"Увеличение на парите за Здравната каса трябва да има и то е възможно в рамките на тези 129 млн. лв. Притесненията на Надзорния съвет, когато се гласували тези допълнителни пари са били заради това, че не е дадена гаранция на увеличението, че тези пари няма да бъдат предварително "изядени" от прехвърляне на евентуален дефицит от тази година или някакви други плащания", заяви Москов.

Тези 129 млн. лв. ще бъдат чисто нетно увеличение и дори и да има минимално прехвърляне на дефицит от тази година, по негови прогнози около 30 - 35 млн. лв., то няма да е свързано с тези пари, а с парите, които по смисъла на наредба 10 за отстъпки за лекарствените продукти постъпват в хода на годината.

#Петър Москов #Москов #Здравната каса

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници