Реформаторите искат оставката на председателя на ЦИК

Реформаторите искат оставката на председателя на ЦИК
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Реформаторският блок ще се събере утре, за да формира политическо решение за искане на оставката на председателя на ЦИК.

Това съобщи Меглена Кунева, председател на ДБГ, предаде БГНЕС. Реформаторите ще поискат оставката на Ивелина Алексиева заради липса на организация на изборния процес и хаоса в зала „Арена Армеец” където се помещава ОИК-София.

От партията, която е част от Реформаторския блок, посочиха, че имат две очаквания от тук насетне - първо, да бъдат пуснати всички хора, които все още чакат там, без да бъде нарушена изборната процедурата, т.е. с осигурена сигурност за изборните бюлетини. Второто им искане е да се организира изслушване на ЦИК, Томислав Дончев и Румяна Бъчварова, които са отговорни за организацията на провеждането на изборите.

От блока са категорични, че трябва да се разбере кой носи отговорност за това, че не са давани протоколи и цари пълна дезорганизация, заяви Настимир Ананиев. Меглена Кунева пък заяви, че в изборната нощ не са дали пресконференция, защото фокусът на вниманието на всички е бил върху случващото се с Волен Сидеров в НАТФИЗ. Кунева заяви също, че преференциалното гласуване е особено важно, защото мажоритарният вот минава през преференциите, а с най-много от тях са избрани хора от „България на гражданите”.

Найден Зеленогорски заяви, че движението им има избрани 16 общински кмета, а на 32 места техните кандидати ще се явят на балотаж, както и в 4 района в София. Димитър Делчев посочи, че ще бъде решено на срещата на коалиционните партньори в рамките на Реформаторския блок да се пусне жалба заради броенето на преференциите в София, Стара Загора и други населени места. Относно имунитета на Волен Сидеров, Даниел Велчев посочи, че идеята на имунитета е да пази депутата да изпълнява служебните си задължения и да не бъде заплашван. Имунитетът няма за цел едно лице да се откроява от останалите граждани и да върши безобразия. На утрешната среща на коалиционните партньори ще се обсъди варианта да бъде подкрепен от Реформаторския блок Славчо Атанасов в Пловдив и Александър Краваров в Банско.

Относно поведението на Радан Кънев и евентуалните сблъсъци вътре сред самите партньори, Даниел Велчев посочи, че никога не са твърдели, че Реформаторският блок е лесен проект, но се въздържат от личностни нападки, както и персонализиране на отделни нападки.


#Меглена Кунева #избори #ЦИК #председател #избори #кодекс #ДБГ #реформаторски блок

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници