Кунева: Икономиката на България е бойкономика

Кунева: Икономиката на България е бойкономика
Според Меглена Кунева политиката е кауза, а хората не са крепостни и това трябвада бъде разбрано от партиите. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на движението „България на гражданите“ Меглена Кунева призна, че е отвратена от начина, по който се прави икономика в България, и го определи като „бойкономика“.

„Това е безпрецедентно. Има непрекъснато разминаване на прогнозите. Това е просто некомпетентност“, аргументира се Меглена Кунева пред БНТ.

Според нея е недопустимо правителството да прогонозира ръст на икономиката от над 2% и след това да се оказва, че е много по-малък.

„Не знам до каква степен българският премиер се интересува от икономика, но ние сме все едно в някаква бойкономика“, заяви още бившият еврокомисар.

По думите й кабинетът не прави нищо реално за решаване на проблемите, включително и за овладяване на цените на горивата.

„Правителството е най-големият търговец на време“, заяви Меглена Кунева и обясни, че неслучайно почти всички новини, свързани с дейността на кабинета, са в бъдеще време.

„Аз не бих говорила глупости, че в България горивото е най-скъпо, но покрай тази фалшива следа правителството си купи още няколко месеца време“, смята Меглена Кунева.

Тя обясни, че продължава да намира все повече доказдателства, че партиите правят картел.

„За съжаление партиите правят картел, защото те се уговарят, когато става въпрос за избиране на Висш съдебен съвет. Преди броени месеци стана ясно как се избра Инспекторатът към Висшия съдебен съвет - просто се разделиха - 4:2:1, каквато им е сега формулата. Всеки получи своето парче и получи илюзията, че той държи Инспектората към ВСС“, каза Меглена Кунева.

„Това не е демокрацията, към която тръгнахме началото на 90-те. Никъде няма такива кражби и машинации на изборите, никъде няма такова срастване на политическия елит с олигархия и на олигархия с политика. Това е уникално за България“, обобщи тя.

„Аз отказвам да се откажа от нашия народ, от това, което за мен е България. Но се отказвам от всички практики, които отказаха много хора от политиката“, каза още Меглена Кунева.

Лидерът на „България на гражданите“ отрече да е правила политическа сделка с четиримата, напуснали ДСБ.

„Не би могло да има сделка. Това е начин на мислене - един човек или прави сделки непрекъснато, или прави това, което трябва. Аз съм избрала втория начин и го доказвам с всяка стъпка, която правя“, обясни Меглена Кунева.

Според нея политиката е кауза, а хората не са крепостни и това трябва да бъде разбрано от партиите.

#ДСБ #бойкономика #България #икономика #„България на гражданите“ #Меглена Кунева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници