НА ЖИВО: Гран при на САЩ във Формула 1

НА ЖИВО: Гран при на САЩ във Формула 1
ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

 Люис Хамилтън е новият стар световен шампион във Формула 1 за 2015 година и заема заслужено мястото си редом до легендите на моторните спортове, след като спечели най-вълнуващото и спиращо дъха състезание този сезон – за Гран при на САЩ на „Пистата на Америките“ в Остин, Тексас.

Подробности и видео от Гран при на САЩ вижте в Sporta.bg

Лудата надпревара по трасето в Щатите остави безмълвни феновете на Кралските гонки, а Себастиан Фетел не можа да финишира по-нагоре от трета позиция (той потегли 15-ти заради наказание от 10 места за смяна на двигателя) и така прекрати участието си в борбата за титлата.

На второ място се нареди Нико Розберг, който потегли от полпозишън и след редица смени на водачеството изглеждаше най-вероятен победител малко преди края, но непредизвикана грешка се оказа фатална за претенциите му, с което начерта пътя към трета световна титла на Хамилтън.

Само 12 състезатели завършиха изумителното шоу в Остин, а Макс Ферстапен, Серхио Перес, Дженсън Бътън, Карлос Сайнц, Пастор Малдонадо, Фелипе Насър и Даниел Рикардо се наредиха в зоната на точките. Извън топ 10 останаха Фернандо Алонсо и Александър Роси.

Хамилтън вече има 43 победи в кариерата си и три световни титли, с което се изравнява с Джак Брабъм, Ники Лауда, сър Джаки Стюарт, Нелсон Пике и Айртон Сена по този показател. Над него остават само Фетел и Ален Прост с по 4, Хуан Мануел Фанджо с 5 и Михаел Шумахер със 7.

 

#Формула 1

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници