Стартира работа Съветът за развитие на регионите към президента

Стартира работа Съветът за развитие на регионите към президента
Със заседанието реално започват да функционират сформираните към държавния глава формати за дискусия по националните приоритети. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Първото заседание на Съвета за развитие на регионите и национална инфраструктура към президента ще се проведе на 18 април, сряда.

Със заседанието реално започват да функционират сформираните към държавния глава формати за дискусия по националните приоритети, предаде Дарик радио.

Съветът за развитие на регионите и национална инфраструктура ще търси консенсус по шест ключови направления, които ще се финансират с европейски средства през следващия програмен период от 2014 до 2020 г.

Това са транспортна инфраструктура, техническа инфраструктура във водния сектор, електронното управление, енергийна ефективност и жилищна политика, създаване на предпоставки за балансирано градско развитие и иновации и конкурентоспособност на малките и средните предприятия.

Участие в работата на Съвета ще вземат министри, заместник-министри, областни управители, представители на синдикални, работодателски и неправителствени организации, председателите на парламентарните комисии по регионална политика и местно самоуправление, по околната среда и водите, по транспорт, информационни технологии и съобщения, и по земеделие и гори, народни представители.

Към Президента на Републиката ще заседават шест съвета: Съвет за развитие на регионите и национална инфраструктура, Правен съвет, Съвет по наука и образование, Съвет по външна политика, отбрана и сигурност, Съвет за икономическо развитие и социални политики и Съвет по духовност, култура и национална идентичност.

На 3 май ще се проведе първото заседание на Съвета за икономическо развитие и социални политики. Конкурентоспособността и инвестиционните приоритети ще бъдат в дневния ред на Съвета.

#Съвета за развитие на регионите и национална инфраструктура #президент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници