Искат разследване за смъртта на бивша репортерка на Би Би Си в Истанбул

Искат разследване за смъртта на бивша репортерка на Би Би Си в Истанбул
A A+ A++ A

Приятели и колеги от на бившата журналистка от Би Би Си Джаки Сътън, която бе открита обесена в тоалетна на летище “Ататюрк” в Истанбул, настояват за международно разследване на мистериозната смърт, пише британският "Дейли мейл".

Според турските медии Сътън е използвала връзки за обувки за фаталния акт, след като изпуснала полета си за иракския град Ербил и се разстроила от съобщението, че трябва да плати за нов билет.

50-годишната Джаки пътувала от лондонското летище "Хийтроу" с прехвърляне на "Ататюрк" за Ербил в Ирак, където ръководела Институт за репортажи във военно и мирно време. Според лентищните власти тя изпуснала и втори полет, вече по своя вина. Видимо се разстроила и обяснила, че няма пари. По-късно три рускини я намерили обесена в тоалетната.

Приятелите й са категорични, че не е възможно да се самоубила, тъй като била много силна жена.

“Някой е убил Джаки”, смята иракския журналист Мазин Елиас, работил с нея. Сътън, която е работила за различни хуманитарни организации, както и като продуцент в зони на военни конфликти, говорила през юни, че се страхува, че ще стане мишена на джихадистите от “Ислямска държава”, пише в. “Дейли мейл”.

#Истанбул

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници