Гърция иска създаване на международен орган за регистриране на терористични дейности

Гърция иска създаване на международен орган за регистриране на терористични дейности
Снимка: Reuters/Francois Lenoir
A A+ A++ A

Гръцкото външно министерство предложи да се създаде международен орган, който да следи ситуацията в Близкия изток, да регистрира престъпления срещу човечеството и да предотвратява нови престъпления.

Предложението бе дадено от министъра на външните работи на Гърция Никос Коцияс по време на конференция, посветена на Близкия изток.

„Днес екстремистите се опитват да подкопаят ситуацията в региона. Те подкопават основните религиозни права. Те унищожават паметниците, унищожават на историята”, каза Коцияс.

"Религиозен фанатизъм и война предизвикаха огромната вълна от бежанци. Всички бежанци се нуждаят от защита на човешкото достойнство и ние сме горди, че Гърция показа човечество”, заяви министърът.

Той отбеляза, че Гърция е в пресечната точка на религията, тя е мост между три континента.

"Ние подкрепяме и ще насърчим създаването на международен орган. Така ще можем всички заедно да допринесем за по-ефективен диалог на обществеността в региона, в регистрацията и контрола на престъпленията срещу човечеството, за да предотвратим нови престъпления срещу религията и културата”, заяви министърът.

#Гърция #тероризъм #Афганистан #Сирия #религия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници