Борисов: Руската дипломация използва всеки случай за внушения

Борисов: Руската дипломация използва всеки случай за внушения
A A+ A++ A

"Многократно съм казвал, че руската дипломация е изключителна. В момента може би външният министър Сергей Лавров е най-добрият дипломат в света. Използват всеки един случай да създават внушения. Но ние няма да се подадем на тях”. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти след откриването на новата църква в квартал "Младост". 

"Винаги съм знаел, че както православната ни църква и народът обича руския народ, както и самият аз. Но едното е история, памет и признателност, другото са сметки. Когато ни продават най-скъпия газ десетилетия наред, ние не можем да сме доволни от това и търсим диверсификация и по-ниски цени", подчерта Борисов.

Борисов потвърди информацията, че посланикът ни в Москва Бойко Коцев е бил повикан в руското външно министерство.

Премиерът потвърди и че има нота, но тя е във връзка с проверките на митницата в "Лукойл".

"Ние проверяваме всички петролни компании и когато направят нещо добро, като завода и инвестициите им в Бургас, лично отивам, откривам, поздравявам ги. Когато проверяваме и търсим максимално доброто за потребителя - качествено и евтино гориво, мисля, че никой не може да се сърди за това и да ни упреква", допълни министър-председателят.

Според него е факт, че откакто са започнали проверките, горивото е поевтиняло значително, а подобрение има и в качеството.

#Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници