НАП пуска на търг 5 кг естествени перли

НАП пуска на търг 5 кг естествени перли
A A+ A++ A

Данъчните в Пловдив предлагат на търг над 5 кг естествени перли, сочи съобщение на сайта на приходната агенция. Бисерите са нанизани и в насипно състояние и са задържани при опит за контрабанден внос в страната.

Приходите от продажбата им отиват директно в националния бюджет. Те са различни по форма и цвят и в момента са обект на експертиза, която има за цел да определи качеството и първоначалната им цена. Освен перлите, данъчните предлагат на търг през ноември половин кг злато, 2 кг сребро и 10 кг смарагди.

Предлагат се и 14 тона круши, изоставени в полза на държавата. В тази схема се оказва, че търговецът е неизвестен. Плодовете имат сертификат за годност, издаден от БАБХ, а продажната цена ще е 80 ст. на кг. Тъй като стоката е малотрайна, процедурата за участие в този търг ще премине в псъкратени срокове.

На търгове от началото на годината данъчните в Пловдив успяха да продадат вече 72 кг изделия от благородни метали, 42 леки автомобила, 11 недвижими имота и идеални части от тях. Сред реализираните стоки бяха тонове скумрия, беше продадено и свинско месо, а немалко количество храни бе предоставено безвъзмездно на Държавната агенция на бежанците и няколко общини за разпределяне между социални заведения.

#бисери #данъчните

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници