България се присъединява към Глобалния форум за прозрачност на данъците

България се присъединява към Глобалния форум за прозрачност на данъците
A A+ A++ A

Правителството одобри на днешното си заседание присъединяването на България към Глобалния форум за прозрачност и обмен на информация за данъчни цели към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР).

Глобалният форум за прозрачност и обмен на информация за данъчни цели е постоянно действаща международна конференция към ОИСР, която е ангажирана с проблемите на международната данъчна прозрачност и ефективния обмен на информация между държавите-членки. Той е продължение на форума, създаден през 2000 г. в контекста на работата на ОИСР за „юрисдикциите - данъчен рай“.

Целта му е създаването и прилагането на високи стандарти за данъчна прозрачност, ефективно административно сътрудничество и обмен на информация между данъчните администрации. Към настоящия момент държавите в Глобалния форум са общо 126 от целия свят, като в него членуват всички държави-членки на ОИСР, Г-20 и Европейския съюз (ЕС), както и по-голямата част от юрисдикциите с преференциални данъчни режими.

Едно от основните достижения на Глобалния форум е създаването на изключително висок и международно одобрен стандарт за прозрачност и обмен на информация при поискване и с присъединяването си България се ангажира да го прилага.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници