Властите в Германия се страхуват от насилие в бежанските лагери

Властите в Германия се страхуват от насилие в бежанските лагери
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Полицията в Германия предупреди за възможни изблици на насилие в бежанските лагери. Повод за изявлението е, че четирима души, включително и служител на реда, пострадаха при масово сбиване в бежански лагер в Хамбург, съобщи Нова телевизия.

Шефът на германския полицейски съюз обясни, че се взимат превантивни мерки срещу добре организирани сблъсъци на етническа и религиозна основа. 

В понеделник в друг лагер 400 албанци и пакистанци пък се сбиха за храна. 

Германия е една от най-предпочитаните дестинации за стотиците хиляди мигранти от Северна Африка и Близкия Изток, които заляха Европа. 

Миналата седмица германският вътрешен министър Томас де Мезиер заяви, че поведението на бежанците, пристигащи в Германия причинява сериозни главоболия на местните социални служби.

Министърът, който наскоро приветства бежанците в Германия, за пръв път разкритикува отношението им към местните закони и дейността на административните учреждения.

"Доскоро, преди началото на лятото, бежанците бяха благодарни, че се намират тук. Сега обаче мнозина бежанци си мислят, че сами могат да пътуват, където пожелаят. Те напускат административните учреждения, поръчват си таксита и за мое учудване разполагат с пари, за да пропътуват стотици километри из Германия", оплака се Де Мезиер.

Той каза още, че бежанците стачкуват, защото не харесват приютите, не им била достатъчно вкусна храната, бият се помежду си.

#Германия #бежанци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници