Екстрадират в Австрия българина, обвинен за камиона ковчег

Екстрадират в Австрия българина, обвинен за камиона ковчег
A A+ A++ A

Екстрадират в Австрия Цветан Цветанов от Лом, който е обвинен за смъртта в камион на 71 мигранти, съобщи Нова телевизия.

Австрийската прокуратура го разследва за убийство, излагане на обществото на опасност и контрабандно транспортиране на хора. В Австрия той трябва да даде биологичен материал, който да бъде сравнен с намерения в хладилния камион.

На 27 август телата на 71 души бяха открити в товарното помещение на камион с унгарска регистрация, изоставен на магистрала в Австрия. Сред загиналите са 59 мъже, 8 жени и 4 деца.

ДНК анализът от пробите, взети от шофьорската кабина на камиона-убиец, в който австрийската полиция откри 71 починали имигранти, е потвърдил участието на арестуваните в Унгария четирима българи и един афганистанец в трагедията.

Имигрантите, които бяха намерени в товарната част на камион на магистрала в Австрия, най-вероятно са се задушили, малко след като са били натоварени на камиона от трафиканти в Унгария, съобщи австрийската полиция.

Пред съда в Монтана Цветанов каза, че е невинен.

Най-тежкото наказание, което може да получи там, е доживотен затвор.Ако бъде осъден, Цветанов ще бъде върнат в България да изтърпи наказанието си.

#Цветан Цветанов #Австрия #бежанци #мигранти #Монтана

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници