Все още има рекорди в Шампионска лига, които Меси и Роналдо не са подобрили

Все още има рекорди в Шампионска лига, които Меси и Роналдо не са подобрили
A A+ A++ A

Тази вечер Шампионска лига се връща на малкия екан. Да, Лионел Меси няма да може да играе за Барселона, но пък другата суперзвезда на световния футбол Кристиано Роналдо е готов за голове срещу Малмьо.

През последните няколко сезона "битката" между тези титани се превърна в нещо уникално за любителите на най-популярния спорт и сега ще видите няколко рекорда, които все още не са подобрени от Меси и Роналдо. Но дали въобще някой някога ще ги подобри?

1. Двамата са вкарали по два гола във финали на Шампионска лига, но Алфредо ди Стефано и Ференц Пушкаш държат този рекорд с по 7 попадения. 

2. Ди Стефано също така е пръв и единствен футболист, който е играл и вкарвал в пет поредни финала на турнира (1956-1960).

3. Пушкаш държи рекорда за най-много голове в един финал в Европа - 4. Той ги отбелязва при разгрома със 7:3 над Айнтрахт Франкфурт през 1960 година.

4. В шампионска лига обаче няколко футболисти си делят първото място в класацията "най-много голове на финал": Даниеле Масаро, Карл-Хайнц Ридле, Ернан Креспо, Филипо Индзаги и Диего Милито, които имат по два.

Всички неподобрени рекорди може да видите на този линк.

#Кристиано Роналдо #Лионел Mеси #Шампионска лига

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници