Роналдо се цели в Мондиал 2026, иска да остане в Ал Насър, въпреки заплахата от 99 удара с камшик

Роналдо се цели в Мондиал 2026, иска да остане в Ал Насър, въпреки заплахата от 99 удара с камшик
A A+ A++ A

Португалската футболна звезда Кристиано Роналдо иска да удължи договора си със саудитския отбор Ал Насър, където играе в момента, което означава и все по-дълга състезателна кариера. Решението му идва напук на слуховете, е го грозят 99 удара с камшик, защото си позволи да нацелува iranska художничка-инвалид. Той гушна жената съвсем приятелски, но това хич не се хареса на радикалните ислямисти в този регион на света.

Според саудитския източник Al Harbi, Роналдо иска да удължи контракта си до началото на 2027-а година, тъй като крайната му амбиция е да играе за Португалия на Световното първенство през 2026-а, което ще се проведе в Северна Америка.

Настоящият му договор е до 2025 г., като той печели 200 милиона евро годишно. Ако Роналдо играе до 2027-а, то това означава, че той може да мисли за отказване от футбола на 41 или дори на 42-годишна възраст, подчертава саудитското издание.

Самият Роналдо е намеквал няколко пъти, че иска да остане на терена колкото се може по-дълго. При пристигането си в Саудитска Арабия той подписа личен контракт с изключително високи финансови условия. А след като е усетил, че адаптацията му в Саудитска Арабия върви повече от добре, вече мисли и за все по-дълъг период в страната и съответно на терена.

Предполага се, че в близко бъдеще представителите на Роналдо ще се срещнат директно с престолонаследника на Саудитска Арабия и министър-председател на страната Мохамед Бин Салман, за да обсъдят евентуалните детайли по новия договор. Клубът Ал Насър се финансира от Public Investment Fund на Саудитска Арабия, чийто председател е именно Бин Салман.

#Кристиано Роналдо

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници