Трябваше ни национална позиция за бежанската криза, смята Ангел Найденов

Трябваше ни национална позиция за бежанската криза, смята Ангел Найденов
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Грешка бе нежеланието на президента и управляващото мнозинство за свикване на заседание на Консултативния съвет за национална сигурност, на което да се консолидира национална позиция по отношение на бежанската криза, заяви бившият министър на отбраната Ангел Найденов.

„Ние ще поискаме, ако не консултативен съвет, то Народното събрание да бъде мястото за изясняване на всички въпроси около бежанците, българската позиция и готовността за справяне с проблемите. Това се отнася за мерките по границата, издръжката на бежанците, действията срещу каналджийството. Липсата на национална позиция не носи спокойствие и убеждение на обществото, че правителството знае какво прави, коментира Найденов пред БНР.

Според другия бивш министър на отбраната – Бойко Ноев признанието на САЩ и европейските държави, на първо място Германия, че без намесата на Русия в Сирия конфликтът няма да бъде решен, е очаквано.

„Германия и Америка признават, че без Асад край на конфликта не може да дойде”, обясни Ноев.

Писмото, което турският премиер Давутоглу изпрати до българския си колега Бойко Борисов с молба страната да помогне за създаването на зона за сигурност в Сирия, не е изпратено само до нас. То е било адресирано до всички държави членки на ЕС. Това поясниха и Бойко Ноев, и третия гост в предаването, също бивш министър на отбраната - Аню Ангелов.

Ангелов смята по отношение на конфликта в Сирия, че трябва да се вземе политическо решение, защото няма да може да се намери военно такова.

#Ангел Найденов #Найденов #Русия #Сирия #бежанци #Аню Ангелов #Бойко Ноев #Ноев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници