Полицаи, трафиканти и шофьори печелят от бежанците, показва разследване

Полицаи, трафиканти и шофьори печелят от бежанците, показва разследване
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

От едно ходене за 5 минути фиксирах мястото, където влизат имигранти с чанти и това ми направи впечатление, затова застанах там. Полицаите съзнателно си затварят очите заради пари. Това заяви журналистът на Би Ти Ви Росен Цветков, който тръгна по следите на трафикантите на бежанци към пункт Калотина. Той влезе в схемата им под прикритие със скрита камера дни наред, повече от седмица.

„Сблъсках се с много хора с криминални досиета, те се възраждат отново, защото влизат в новия бизнес с бежанците”, обясни Цветков.

Той поясни, че разследването започва от София, от депата за нелегални имигранти, депа, които съществуват от години и то пред очите на полицията. По думите му, през повечето дни полицията не е правила нищо.

По информация на журналиста, 200 евро на вечер взема екип от двама патрулиращи полицаи, които имат ангажимента само да си затворят очите и да не правят нищо.

„От София до Калотина дни наред ние не засичахме полицаи или, ако имаше такива, това бяха граничните полицаи, които си стояха в колата и нищо не правеха”, обясни Росен Цветков.

Той разказа, че таксиметрови шофьори също участват в цялата схема. Един шофьор взема 100 лв – 50 от организатора на канала и 50 лв. от самия каналджия. Шофьорът трябва да вземе бежанците и да ги закара до Калотина, до една местност, която се казва „Шарената чешма”. И това се случва от години.

Цветков обясни също, че полицията казва на местните хора да не правят нищо, да не казват нищо, защото сега имало наплив. Бежанците бягат по баирите, трябва да прескочат един хълм, всичик ги виждат, но никой нищо не прави.

#Росен Цветков #Цветков #бежанци #Калотина #трафиканти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници