Венелина Гочева е новият управител на „24 часа” и „Труд”

Венелина Гочева е новият управител на „24 часа” и „Труд”
Досега Гочева беше съуправител на дружеството заедно с Любомир Павлов. Снимка""Дневник".
A A+ A++ A

Венелина Гочева е избрана за едноличен управител на "Медийна група България Холдинг", която издава "Труд", "24 часа", "168 часа", "България днес" и други, съобщи "Медиапул". Решението е взето неприсъствено от общото събрание на съдружниците в групата на 23 май.

Досега Гочева беше съуправител на дружеството заедно с Любомир Павлов. С това се прави предпоследната стъпка преди окончателната промяна на собствеността в медийната група, която беше купена в края на 2011 г. от съдружниците Огнян Донев, Любомир Павлов, Христо Грозев, Карл Хабсбург и Даниел Руц. Продавач беше германската медийна група ВАЦ.

Окончателното преобразуване на собствеността, което се очакваше да стане в средата на април, формално не е завършено заради тежки преговори около сградата на Полиграфическия комбинат според неофициални източници на изданието. Формален собственик най-вероятно ще е Гочева, която ще откупи дяловете на Донев и Павлов. Със съдружниците Грозев и Хабсберг продължават да се водят преговори по техни претенции, според самия Грозев.

Заедно с изданията новите собственици придобиха и сградата на Полиграфическия комбинат на бул. "Цариградско шосе" с печатницата и техниката в нея. За покупката Донев и Павлов взеха заем от "Уникредит Булбанк" в размер на 25 млн. евро срещу ипотека на имуществото на групата.

В началото на тази година стана ясно, че с кредит на "Инвестбанк" е бил погасен част от кредита към "Уникредит Булбанк" в размер на 15 млн. евро, а останалата сума е била дадена чрез фирми на Павлов. Сделката се движи от Венелина Гочева, дългогодишен журналист и главен редактор на "24 часа. Макар и формално да се оказа, че няма промяна в собствеността на групата, стана ясно, че кредитът от "Инвестбанк" е отпуснат на нейни фирми.

Издателите на двата вестника Любомир Павлов, бивш председател на Надзорния съвет на Общинска банка, и шефът на "Софарма" Огнян Донев бяха обвинени през миналия юли в укриване на данъци и пране на пари. След това прокуратурата поиска от съда да бъде наложен и запор върху дяловете на Любомир Павлов и Огнян Донев в дружеството "Медийна група България холдинг".

Този март Софийска градска прокуратура прекрати поради "недоказаност" разследването за пране на пари срещу двамата. Прокурор Димитър Младенов постанови на 7 март, всички ограничения, наложени на двамата, да бъдат вдигнати.

#Венелина Гочева #"24 часа" #"Труд" #Любомир Павлов #Огнян Донев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници