Тръгна делото срещу бизнесмена Огнян Донев за укриване на данъци

Тръгна делото срещу бизнесмена Огнян Донев за укриване на данъци
Огнян Донев Източник: БГНЕС
A A+ A++ A

След тригодишно разследване днес стартира делото срещу бизнесмена Огнян Донев за укриване на данъци в размер на над 62 милиона лева. Заедно с Донев е подсъдим и бизнесменът Борис Борисов, който чрез сделки с фирмата на Донев също укрил данъци, но за доста по-скромните 7 милиона лева. Съдът допусна граждански иск срещу двамата в размер на общо 70 милиона лева и конституира като граждански ищец в процеса финансовия министър.

Сделките са от периода 2006-2009 година, разследването започва през лятото на 2012 година, а обвинителният акт стига до съда три години по-късно. Делото започна с едночасово изчитане на обвинителния акт.

Донев и защитата му поискаха делото за укриване на данъци да се гледа по съкратената процедура, като ще бъде разпитан само един свидетел и няколко експерти.

Пред журналисти Донев заяви, че той и защитата му не приемат показанията на останалите свидетели, които не били съотносими към делото. Бизнесменът беше категоричен, че не е укривал данъци и е доволен, че е създал бизнес, който независимо от 4 годишното малтретиране е успял да запази 10 000 работни места.

Делото продължава на 7 март, когато ще бъдат прочетени показния на свидетели, от които защитата се отказа и ще бъде разпитана единствената свидетелка - Цветанка Златева.

#дело #разследване #укриване на данъци #Огнян Донев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"