Владимир Путин печели над 76% от гласовете на президентските избори в Русия

Владимир Путин печели над 76% от гласовете на президентските избори в Русия
A A+ A++ A

Владимир Путин печели над 76% от гласовете на вчерашните президентски избори в Русия. Това сочат резултати от обработката на 90 на сто от протоколите на избирателните комисии. Избирателната активност вчера е била 67 на сто.

Повече от 55 милиона руснаци са гласували в подкрепа на Владимир Путин на президентските избори в Русия вчера, според данни на Централната избирателна комисия. В проценти резултатът е над 76 на сто.

Междувременно новият стар държавен глава отвърна шеговито на журналистически въпрос дали ще се състезава за още един президентски мандат след 2024 г.

Владимир Путин: Нека пресметнем. Мислите ли, че ще остана на власт, докато стана на 100 години? Не, не!

Сред останалите кандидати на тези избори единствен 10-процентната бариера премина кандидатът на комунистите Павел Грудинин с 12 на сто от гласовете, трети е Владимир Жириновски с почти 6%, а единствената жена-кандидат Ксения Собчак получава едва 1,5%.

Тепърва се очакват реакции от вота, но ето как посрещнаха новината в най-източната точка на Русия. Жителите на полуостров Камчатка изглеждат щастливи от предизвестената победа на Путин.

Валентина Белятская, местна жителка: Мисля, че той е единственият, който може да осигури стабилност на страната. Той е добър президент, много добър, гласувах за него.

Все пак не всички са впечатлени от преизбирането на Путин.

Константин Бушков, местен жител: Изглежда никой не иска промяна. Хората толкова са свикнали и си мислят, че по-лошо няма да стане, затова си казват нека да му дадем още власт.

След победата си на вчерашните президентски избори Владимир Путин ще управлява още 6 години.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници