Правят балистична експертиза на съдията, хванат да бракониерства

Правят балистична експертиза на съдията, хванат да бракониерства
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Висш съдия беше хванат след гонка с полицията по подозрение в незаконен нощен лов. Магистратът беше хванат с криминално проявен мъж край плевенско село в четвъртък в гората в село Бохот, информира НОВА.

Оказва се, че един от нарушителите е съдията Иван Иванов, а другият - бизнесмен с богато криминално минало. У магистрата полицаите откриват и черна маска с прорези за очите и устата. Съдията не носил документи за самоличност и не се представил като магистрат.

„Джипът се е придвижвал с изгасени фарове, но светещ боен фар. Движил се е в кръг, което по принцип дава сигнал за нощно ловуване, което е абсолютно забранено”, обясни говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова

„Тази маска е открита в самия съдия. Тя е предадена на прокурорите от спецзвено „Антикорупция”, които бяха изпратени на място от главния прокурор Сотир Цацаров, който първи беше уведомен за този случай. Предстои изготвянето на балистична, дактилоскопна и физико-химична експертиза. Взети са и натривки от ръцете на съдията, за да се установи дали има ДНК-материал по маската. На този етап съдията не е разпитван – нито като свидетел, нито като обвиняем”, заяви говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова.

 

#съдията

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници