Българските Военноморски сили участват в румънското противоминно учение „Посейдон 2017”

Българските Военноморски сили участват в румънското противоминно учение „Посейдон 2017”
Varnautre.bg
A A+ A++ A

Българските Военноморски сили участват в българо-румънското противоминно учение „Посейдон 2017” от 5 до 14 март 2017 година, съобщиха от пресцентъра на ВМС пише агенция Фокус. Домакин на учението тази година са румънските Военноморски сили. Учението е планирано и ще се ръководи съгласно стандартите и процедурите на НАТО. Провежда се в румънски териториални води и в международни води в западната част на Черно море.

„Посейдон 2017” е насочено към усъвършенстване на нивото на подготовката на личния състав от ВМС по планиране и провеждане на противоминни действия в коалиционен формат.

В учението освен ВМС на Р. Румъния ще участват българските ВМС с базов миночистач „Прибой” и офицер в ръководството на учението, корабите от състава на Втора постоянната противоминна група на НАТО (SNMCMG 2) в Средиземно море. В състава на групата влизат полския кораб за управление ORP „Kontramiral X. Czernicki”, испанския минен ловец MH ESPS „DUERO”, турските минни ловци MH TCG „ALANYA” и MH TCG „ANAMUR” и гръцкия минен ловец MH HS „EVROPI”.

#военноморски сили

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници