Зам.-военният министър в оставка: Модернизацията на българските ВВС може да се забави заради новото правителство

Зам.-военният министър в оставка: Модернизацията на българските ВВС може да се забави заради новото правителство
Източник: Монитор
A A+ A++ A

Бавене на правителство и парламент до средата на годината би забавило модернизацията на Военновъздушните сили. Това предупреди заместник-военният министър в оставка Атанас Запрянов, предаде БНР.

"Ако имаме април-май правителство и парламент, това няма да наруши плана за доставката на многоцелевия самолет. Някъде в края на юни обаче трябва да има парламент, за да не се задържа процесът, за да може договорът за доставката да стане факт и той да бъде ратифициран от българския парламент", коментира той.

В началото на декември военното министерство изпрати запитвания до Италия, Португалия, САЩ и Швеция за възможностите за купуване на нов тип изтребител. А фирмите вече са започнали да дават отговори, каза още Запрянов. За сделката в бюджета са предвидени 231 млн. лв. Очаква се на първия етап България да има поне 8 нов тип изтребителя. Но не парите, а времето, според Атанас Запрянов може да не бъде в полза на проекта. 

Според Запрянов делото срещу министъра на отбраната в оставка Николай Ненчев за ремонта на двигателите за изтребителите МиГ-29 няма да повлияе на бойната подготовка.

#Атанас Запрянов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници