Пловдив и Тракийската низина - втори в международна класация за винен туризъм

Пловдив и Тракийската низина - втори в международна класация за винен туризъм
Tenuta Torciano
A A+ A++ A

Пловдив и Тракийската низина заеха второ място в надпреварата за „Най-добра винена дестинация за 2017 година”. Класацията „10-те най-добри дестинации за винен туризъм на 2017” се прави от „Wine Enthusiast”, а резултатът съвсем не е случаен, информира plovdivtime.bg. 

Майк Де Симон и Джеф Дженсън, които съставят списъка, бяха поканени от „Probegex” като членове на журито на престижния световен винен форум „Concours Mondial de Bruxelles” в Пловдив през 2016 г. По този повод те посетиха Пловдив и региона и още тогава дадоха отлична оценка, пише Нова телевизия.

„Concours Mondial de Bruxelles” е най-престижният независим винен конкурс в света. През 2016 г. се проведе в Пловдив, където над 320 професионални съдии (енолози, сомелиери, винени журналисти, купувачи и вносители на вино) от 52 националности дегустираха и оценяваха над 9000 вина и алкохолни напитки от 55 страни.

България бе предпочетена за домакин в надпревара с известни винарски страни. Пловдив беше избран като център на един от най-важните лозаро-винарски райони в България – Тракийската низина, където вино се произвежда от преди повече от 7000 години. В статията

В статията на „Wine Enthusiast” се отбелязва, че в Пловдивския край младите винопроизводители създават отлични вина от местни сортове. Мавруд е едно от водещите червени вина. Това вино притежава плътен червен цвят и танин, които го нареждат до най-популярните международни сортове като Каберне Совиньон, Сира и Мерло.

Друг вид е виното Рубин – от пикантно червено грозде. Белите вина се произвеждат от родните Мискет и Димят, а също и от по-познатите Шардоне и Viognier. Те могат да бъдат свежи, произведени в инсталации от неръждаема стомана или плътни, отлежали в дъбови бъчви, се отбеляздва в статитията. 

#Пловдив #Тракийската низина #винен туризъм

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници