Земетресението обърка гарваните, нападат хора в София

Земетресението обърка гарваните, нападат хора в София
Ситуацията, сходна едно към едно с кадрите от шедьовъра на Алфред Хичкок „Птиците", продължава и в момента. Снимка: 4coolpics.com
A A+ A++ A

Гарвани нападат с особена ожесточеност хора в центъра на столицата, като според запознати агресивното поведение на пернатите вероятно се дължи на сутрешното силно земетресение.

В градинката на улица „Алабин“ срещу хотел „Рила“ са атакувани близо 10 души за по-малко от час, предаде БГНЕС.

Репортер на информационната агенция също е бил нападнат от две птици, но е успял да се защити с микрофона си.

Млада консултантка от съседен магазин е с нараняване на главата от клюна на гарван, по същия начин с рани отзад в тила са възрастен столичанин и двама перничани, които са били нападнати от ято гарвани, докато излизали от автомобила си.

Възрастна жена, която отговаря за почистването на тоалетната в градинката и също е била атакувана, обясни, че от години наблюдава гарваните и никога досега те не са проявявали подобна агресивност към хората.

Ситуацията, сходна едно към едно с кадрите от шедьовъра на Алфред Хичкок „Птиците“, продължава и в момента.

В днешно време са известни около 70 вида животни, които имат способността да усещат предстоящи земетресения и вулканични катаклизми и които ние поради това с право наричаме „живи сеизмографи“.

Със сеизмологична чувствителност са надарени някои кучета, слонове и коне. Змиите и гущерите също „предсказвали“ приближаването на опасността.

Реакцията на рибите пък можела да се наблюдава час преди заплахата – те се събирали на пасажи, притискали се една към друга и се обръщали с глава към епицентъра на земетресението. Когато се очаквал много силен трус пък, буквално „излитали“ от аквариума.

Ракът от своя страна имал друга реакция – както си стои в дупката, бавно изпълзявал към входа й, ако очакваното земетресение е около три бала. При четири, излизал вън от „дома си“, а при повече от шест започвал да се мята като обезумял.

Аномално поведение на котки е било отбелязано от някои жители на Ашхабад (Туркменистан) преди земетресението от 5 октомври 1948 година.

#Туркменистан #Ашхабад #земетресение #Алфред Хичкок #хотел „Рила“ #улица „Алабин“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници