Потресаващи разкрития за убийството в Русе, водолази вадили разчленени части от тялото

Потресаващи разкрития за убийството в Русе, водолази вадили разчленени части от тялото
A A+ A++ A

Полицията в Русе е открила вече части от тялото на отвлечената и убита шефка на верига аптеки Еранухи Пехливанян.

"Снощи, при извършени огледи, бяха намерени части от тялото на убитата жена. Била е удушена. Не бяхме намерили частите от трупа и затова не избързахме да информираме. Събрани са достатъчно доказателства за жестокото убийство", обявиха днес пред медиите от полицията в крайдунавския град.

Двама са убийците на съпругата на общинаря от ГЕРБ.

"Те са обвинени за отвличане, грабеж на пари в големи размери и за умишлено убийство, с цел прикриване на тези престъпления", добавиха разследващите.

"Разчитахме на това, че тази информация ще остане служебна за нас, за да можем да извършим следствени действия. На 11 януари жената е била похитена от двама души, които са я следили повече от месец и са установили навиците й от ежедневието. Те са знаели, че разполага с финансови възможности и носи със себе си големи суми пари в брой.

Привечер тя е излязла от една от аптеките и е носила със себе си 20 000 лв. Била е сама и се е насочила към автомобила си, паркиран на обществен паркинг до сградата на НАП в Русе. Единият от похитителите е бил облечен в полицейска униформа и е поискал личната карта на жертвата, за да извърши мнима проверка, влязъл е в автомобила й, след което е определял посоката на движение на колата.

Другият обвиняем се е движел зад тях с друга кола. На жената са били поставени белезници. Тя е преместена от нейната кола в автомобила на втория извършител. Сумата от 20 000 лв. е била отнета. Двамата извършители са разбрали, че има големи суми пари и в дома на жената. След отвличането тя е била отведена там, като двамата са взели и сумата от 45 000 лв. Тогава двамата са решили да извършат умишлено убийство, за да прикрият следите си", казаха още на брифинга от полицията в Русе.

Стана ясно още, че жената е умъртвена чрез задушаване, а на следващия ден са разчленили трупа й и са изхвърлили останките й в река Русенски лом.

Властите подчертаха, че двамата извършители са били притеснени от това, че жертвата ги е видяла и е чула гласовете им, както и това, че е видяла автомобила им, затова са решили да я умъртвят.

"Снощи, с помощта на водолазни екипи, са били намерили част от останките на жената, а днес все още продължава претърсването от водолази", казаха още от МВР.

По нареждане на главния прокурор Иван Гешев, поради високата степен на организираност в действията на двамата извършители на престъплението, Върховната касационна прокуратура също ще наблюдава случая.

Съболезнования на близките на Еранухи изказа лидерът на ГЕРБ - Бойко Борисов:

#еранухи пехливанян #Русе #убийство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »