ИТН вдигна ръце от Петър Илиев, когото Слави обеща да брани: Сам да си носи отговорността

ИТН вдигна ръце от Петър Илиев, когото Слави обеща да брани: Сам да си носи отговорността
A A+ A++ A

"Петър Илиев никога не е бил член на ИТН, той беше наш консултант по време на референдума. Той никога не е бил политическо лице, с нас е общувал като експерт. Ако Илиев бъде санкциониран от тази Етична комисия, той носи своята отговорност за това, което е извършил много назад във времето. Това се е случило във време, когато ние дори не сме работили с него по референдума", това заяви Филип Станев пред БНР по повод становището на Етичната комисия в СУ от вчера, че Илиев е плагиатствал от доц. Наталия Киселова относно книгата си.

Той подчерта, че проблемът около книгата и обвинението в плагиатство на номинирания за правосъден министър и вицепремиер в проектокабинета на ИТН Петър Илиев ще се реши в съда.

"Ние така работим, стоим зад своите хора, но нямаме провиденческа мисъл, за да знаем как ще се развият събитията или да можем да проверим всичко за всеки", заяви Станев.

Припомняме, че наскоро лидерът на ИТН Слави Трифонов обеща публично, чрез пост във Фейса, да брани Петър Илиев, каквото и да се случва и да накаже тези, които го очернят. Сега обаче Слави мълчи.

#Петър Илиев #ИТН

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници