Не е повдигнато обвинение срещу кмета на Ботевград

Не е повдигнато обвинение срещу кмета на Ботевград
Снимка: balkanec.bg
A A+ A++ A

Кметът на Община Ботевград не е задържан от прокуратурата и не е с постановена мярка за неотклонение „Задържане под стража”, съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата.

Под ръководството на Окръжна прокуратура - град София се провежда проверка срещу кмета на Община Ботевград - Георги Георгиев за длъжностни престъпления, свързани с провеждане на обществени поръчки и сключени договори за наем.

Поради няколкократно редовно призоваване на кмета на Община Ботевград и категоричния му отказ без основателна причина да се яви за снемане на обяснения, Окръжна прокуратура - град София е разпоредила на органите на МВР да доведе принудително кмета на общината Георги Георгиев за изясняване на обстоятелствата по проверката.

Георгиев е кмет на Ботевград за трети мандат. Преди седмици той напусна ГЕРБ, след като премиерът Бойко Борисов каза, че няма да е номиниран за четвърти. Първите два мандата кметът на Ботевград е бил излъчен от БСП и от НДСВ.

Сметната палата констатира редица нарушения в управлението на Общината, сред които липса на отчетност, корупция, конфликт на интереси.

От централата на ГЕРБ обясниха, че на 12 май Георги Георгиев е изключен от партията по негова молба, съобщава БНР. На следващия ден съветниците от квотата на ГЕРБ колективно са депозирали молбите си за напускане на партията, недоволни от изключването на Георгиев. На 18 май Изпълнителната комисия на ГЕРБ с решение е освободила съветниците от  членство. Партията се разграничава от действията на ботевградския кмет.

#кмет #Благоевград #прокуратура

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници