Жена забрави 7 бона в тоалетна, бензинджия й ги върна

Жена забрави 7 бона в тоалетна, бензинджия й ги върна
Парите, част от които в евро, а другите в левове, били забравени в санитарния възел на бензиностанцията на "Ромпетрол" на изхода от Търново към Дебелец. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

34-годишният Гюрсел Алиосманов стана герой след като не се поколеба и върна забравено портмоне с крупната сума от 7 бона.

Парите, част от които в евро, а другите в левове, били забравени в санитарния възел на бензиностанцията на "Ромпетрол" на изхода от Търново към Дебелец.

"Тъкмо започвах първа смяна, влязох в санитарния възел и видях дамската чантичка на умивалника. Сетих се, че преди това забелязах жена, която излезе от там и реших да я догоня, за да й ги върна. Дамата обаче беше тръгнала от паркинга", каза дългогодишният служител на бензиностанцията.

Той не се поколебал и веднага звъннал на 112, за да помоли полицаите край Килифарево да върнат жената, за да може тя да си получи парите и документите от чантата. За съжаление тя вече била минала и покрай патрула и органите на реда я открили едва когато се прибрала в Хасково.

Жената се връщала от чужбина, цяла нощ шофирала и най-вероятно заради умората забравила парите в тоалетната. Тя научила от полицаите, че е забравила парите си в Търново. Още на следващия ден тя тръгнала обратно, за да си ги получи и оставила за благодарност 50 евро на Гюрсел.

Комисар Живко Коцев, директор на областната дирекция на МВР в старата столица, лично връчи почетен плакет на МВР на Гюрсел Алиосманов като жест на признателност и благодарност за проявена гражданска отговорност. Мъжът каза, че с парите, дарени от жената, ще направи банкет с колегите си.

12-годишният му син и съпругата му не му се сърдят, че е върнал крупната сума, въпреки че той работи за 500 лева на месец. Преди време Гюрсел открил и няколко забравени златни пръстена на същото място, но тогава успял да догони собственичката им на паркинга и да й ги върне.

#Велико Търново

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници