2-годишно дете почина в търновска болница, 3 часа го реанимирали

2-годишно дете почина в търновска болница, 3 часа го реанимирали

МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов"

A A+ A++ A

Разследват смъртта на двегодишно дете, починало в търновска болница, предаде кореспондент на "Фокус". Дейностите са под ръководството на Окръжна прокуратура – Велико Търново, а случаят е от 21 февруари.

Три часа лекари от МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" се борили за живота на двегодишно дете, починало в болницата. Бащата и бабата отказали да го оставят на терапия в детското отделение. У дома повърнало и аспирирало стомашно съдържимо. Върнали го полумъртво в спешното. Това става ясно от позиция на ръководството на болницата, разпространена до медиите.

Двегодишното дете е било докарано в Спешно отделение на МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" от своите близки около 21 часа на 20 февруари. Веднага е хоспитализирано в детско отделение.

Дежурният лекар е назначил извършването на изследвания и скарификационни проби, веднага е започната терапия. След поставяне на венозните медикаменти пред медицинския персонал бащата и бабата на детето са отказали оставане в отделението и са го прибрали у дома.

Няколко часа по-късно детето отново е докарано в Спешно отделение в изключително тежко състояние.

Започнали са незабавно реанимационни действия, в които са се включили двама реаниматори, педиатри и неонатолог, продължили повече от три часа.

Детето е било интубирано, а лекарите са установили, че в дихателните му пътища има аспирирано стомашно съдържимо.

За съжаление усилията на лекарите не са дали резултат и детето е починало. Ръководството на болницата е сигнализирало Окръжна прокуратура - Велико Търново за случая.

Под ръководството на Прокуратурата са извършени съдебномедицинска експертиза и аутопсия. В момента текат следствени действия по случая, казват от екипа и поднасят съболезнования на семейството за тежката загуба.


#починало дете #Велико Търново #МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници