МВР на Турция: Протестиращите да не провокират полицията

МВР на Турция: Протестиращите да не провокират полицията
По-рано във вторник турското правителство се извини на хората, пострадали при сблъсъците между протестиращи и турски полицаи през последните дни. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Турският министър на вътрешните работи Муамер Гюлер призова протестиращите да спазват законите и да не провокират полицията, предаде ИТАР-ТАСС.

Гюлер направи изявление пред парламента за ситуацията в страната в момента.

По време на речта, министърът бе освиркан няколко пъти. Част от депутатите го обвиниха в лъжа.

Народните избраници настояха да бъде наказан този, който е дал нареждането за разпръскването на протестиращите в парка „Гези" в Истанбул с газ и водомети сутринта на 31 май. Те също така искаха Гюлер да признае, че нареждането е дадено лично от министър-председателя.

Вътрешният министър заяви, че всички инциденти, при които има подозрения за използването на прекомерна сила от полицията, ще бъдат разследвани.

„Полицията не би прибягнала към сила, докато срещу служителите в органите на реда не бъде предприето насилие. При последните протести полицията прояви толерантност, но властите няма да си затварят очите пред нарушаването на закона", подчерта той.

По-рано във вторник турското правителство се извини на хората, пострадали при сблъсъците между протестиращи и турски полицаи през последните дни, предаде АФП.

„Първоначалните протести бяха основателни. Поднасям извиненията си на тези, които са станали обект на насилие”, заяви вицепремиер Бюлент Арънч, като обвини сълзотворния газ, употребен от полицията, за сблъсъците, които избухнаха по време на демонстрацията против построяването на мол върху парково пространство.

#Муамер Гюлер #"Гези" #Истанбул #Турция #протестиращи #Бюлент Арънч #Гюлер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници