Цветанов обвини партии и прокуратурата за скандала

Цветанов обвини партии и прокуратурата за скандала
Според Цветанов агресивността идва от губещи партии. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Тази агресивност се дължи на тези политически формации, които знаят, че ще изгубят изборите. Определени политически формации и определени държавни структури участват в много сериозен сценарий за дестабилизация", добави още той.

Това заяви на извънредна пресконференция на партия ГЕРБ от Велико Търново заместник-председателят на партията Цветан Цветанов по повод акцията за разкриване на 350 000 фалшиви бюлетини в Костинброд.

"В деня за размисъл е недопустимо медии и институции като българската прокуратура, която трябваше вчерашния ден да съобщи за всичко това, след като има подобна констатация", бе мнението на Цветанов за акцията на ДАНС и прокуратурата в Костинброд.

Той обвини обвини прокуратурата и политически партии в "сериозна подготовка за дестабилизация на България". Бившият вътрешен министър заяви, че  демокрацията в България е в опасност и призова българите към висока избирателна активност на 12 май.

Цветанов отказа да влиза в подробности около проверката на Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС) в печатница "Мултипринт", която е собственост на общинския съветник от ГЕРБ Йордан Бончев. Зам.-председателят на ГЕРБ отклони питанията с думите "има компетентни органи, които ще се произнесат" и допълни, че собственикът на печатницата е дал логично обяснение за намерените бюлетини.

Според Цветанов поръчката за печатането на бюлетините е направена от служебното правителство, не от бившия министър-председател Бойко Борисов.

Той призова за толерантност между партията и медиите, по повод сблъсъците между екип на ТВ7 и симпатизанти на ГЕРБ в Костинброд.

#Цветан Цветанов #Бойко Борисов #ГЕРБ #Костинброд #Велико Търново #ДАНС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници