Цветанов: 32 млрд. лв. отпускат на България през следващия програмен период

Цветанов: 32 млрд. лв. отпускат на България през следващия програмен период
Кампанията трябва да е позитивна, каза във Велико Търново Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

32 млрд. лева ще бъдат отпуснати за България през следващия програмен период за иновации, образование, култура, от които младите хора могат да се възползват. 38% от средствата за настоящия програмен период са усвоени, а 103% са договорени.

Това заяви зам.-председателят на ПП ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов на среща с младежи от младежката структура на партията във Велико Търново, предаде Дарик.

По време на срещата Цветанов призова младите хора да не влизат в агресивния тон на своите политически опоненти, а да използват аргументи.

„Кампанията трябва да е позитивна и е важна мотивацията на младите хора, които трябва да упражнят правото си на вот“, подчерта председателят на Националния предизборен щаб на ПП ГЕРБ.

По време на срещата младежите се интересуваха от таксите за образование. „Решения за вдигане на таксите се вземат от съответните университети и трябва да има диалог с ръководството на учебните заведения, които да обосноват вдигането на таксите за образование. В платформата на ГЕРБ е предвидено неплатените стажове да бъдат заплащани“, посочи Цветанов.

По думите му от началото на мандата на кмета на Велико Търново Даниел Панов той е изработил проекти за над 70 млн. лева за развитието на града.

Кметът Панов, който е и областен председател на партията, заяви, че инвеститорите искат комуникация и изградена инфраструктура и основното, за което питат, когато искат да инвестират в региона, е дали има изградена магистрала.

#избори #Цветан Цветанов #ГЕРБ #Велико Търново #Даниел Панов #магистрали

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници