Разтърсващите предсказания на пророка Дядо Влайчо за България и света

Разтърсващите предсказания на пророка Дядо Влайчо за България и света
A A+ A++ A

Ванга, безспорно, е една от най-известните фигури в областта на пророчествата, както в България, така и по света. Но, както правилно сте отбелязали, има и други личности, които са оставили своя отпечатък в историята на българското ясновидство. Дядо Влайчо е един от тях - пророк, чиито способности са били признати от мнозина, включително и от самата Ванга.

Роден на 15 август 1894 година в село Коньово, Новозагорско, Влайчо Желев е известен със своите пророчески дарби, които му позволяват да вижда бъдещето и да дава съвети на хората, търсещи помощ и утеха. Въпреки че неговите способности са му донесли уважение сред хората, те също така са били причина за лични неприятности и страдания.

Дядо Влайчо е предсказал множество събития, които са оказали влияние върху историята на България, и е бил търсен за съвет от множество болни и измъчени хора. Неговата способност да предвижда бъдещето е била толкова високо оценена, че дори Ванга е казала, че той е по-голям ясновидец от нея.

Историята на Дядо Влайчо е пример за това как българската земя е била и продължава да бъде родина на изключителни личности с необикновени дарби, които са вдъхновявали и помагали на хората през вековете. Техните истории са част от богатото културно наследство на България и продължават да вълнуват и днес.

Още като десетгодишно момче, Влайчо предсказва настъпването на Балканската война. На двадесет и две-три години, той отглежда дълги коси и брада, подобно на Христос, и хората започват да го наричат чичо Влайчо. На двадесет и осем години, в знак на уважение към неговите способности, му започват да се обръщат с “Дядо Влайчо”.

По време на войната, Влайчо обикаля страната и предсказва кой от мъжете ще се завърне жив и здрав от фронта, и кой не. През 1916 година, като доброволец на бойното поле, той отказва да носи оръжие и да стреля по врага. В резултат, командирът му възлага да готви и да разнася храната в тила. След като се връща от фронта, Влайчо става последовател на Петър Дънов и започва да създава сказки, да прави окултни тълкувания, да пише стихове и откровения. Въпреки че се жени, той избира да живее в целомъдрие и не съжителства със съпругата си.

През 30-те години на XX век, по височайша покана, Влайчо се среща с цар Борис III в двореца във Враня. Царят се интересува дали ще има мъжки наследник на трона. Пророкът предсказва, че престолонаследникът ще бъде момче, но перспективите пред него като цар на България не са благоприятни. Според преданието, Влайчо казва: “Нито ще е цар, нито ще е царствен!” Въпреки точното предсказание за пола на детето, той не успява да спечели одобрението на царя и остава непризнат и недолюбван.

Съществуват легенди и за срещата на Влайчо с Ванга при Петър Дънов. “Ти, брат Влайчо, какво виждаш за сестра Ванга?” - пита Дънов. Ванга току-що се е омъжила. “Ти скоро се омъжи, сестра Ванга, но виждам, че скоро ще останеш вдовица. Домът ти ще стане като клуб и много хора ще идват при теб” - отговаря Влайчо, което потресава Ванга. По-късно, Дънов насърчава Ванга да предскаже бъдещето на Влайчо. Тя започва да говори за неговата любов към природата и пчелите, но предсказва, че ще дойде време, когато вместо да събира мед, той самият ще бъде “прибран”. И това предсказание също се оказва вярно.

Предсказания на дядо Влайчо

В цял свят плодородието ще бъде оскъдно поради воюващи и поради голямото нарастване на земните жители и неправилното разпределение на благата ще има оскъдица - недоимък от първа необходимост. Скъпотията ще върви напред и бързо, парите ще станат изобилни, но незадоволството ще го има.

Ще дойде време, когато зеленчуците ще стават все по-отровни. Те растат в земята и близо до нея. Плодовете, за разлика от тях, са на високо и приемат повече слънце. Тук е и причината зеленчуците да бъдат по-замърсени.

Вие няма да повярвате, но ще дойде време, когато мъжете ще носят обици и ще си слагат забрадки и ленти на косите. Те ще започнат да приличат на жени, а жените - на мъже. Светът ще се побърква. Но няма как - и това ще трябва да се изживее... Затуй ви казвам: ако е потребно да се мине през ада, вие продължавайте да вървите, без ни за миг да спирате, нито да се обръщате назад.

Управниците в цял свят ще бъдат в по-голямо затруднение, а останалите широки маси ще говорят, пишат, четат и тълкуват най-разнообразно, всеки по своему ще тълкува световните събития. В това време блажен ще бъде онзи управник, който с вяра и любов прилага гладен сърдечна молитва към Бог за своя народ. Както е постил Христос в пустинята за греховете на цялото човечество, както е постил Мойсей, Данаил и други за своя народ. А блажена ще бъде оная широка маса на народа, която чете Словото и добрите книги, размишляват за всичко добро и насаждат овощни дръвчета и други култури по земята, и всеки живее с Любов и вътрешен мир...

Светът няма да се умиротвори. Русия ще се заинтересува повече, но пак с търпение ще чака да дава от своята си червена боя на всички народи и ще играе роля на предтеча в делото на работничеството по целия свят. Германия ще успява, Америка едва ще запази сама себе си. Англия ще загуби територии, сили и влияние. Франция ще бъде на три разделена: фашизъм, работничество и свободно мислещи общества, и ще следва неволно мистиката на Германия. Италия ще си събере силите и ще има успехи. Япония ще напредва. Турция ще бъде в голямо затруднение. Гърция ще изгуби. България, поради молитвите на духовните общества, не ще бъде въвлечена във война. С малка промяна в кабинета тя ще бъде първа по желание за мир на Балканите, иначе ще си пази границите строго... Блажени ще бъдат ония будни семейства, които не се безпокоят от положението и вярват истински в силата и властта на Бога.

Поради помрачаването и голямото зло духовете на човешките същества ще бъдат крайно нервни и психично болни, но страданията, мъчнотиите и страховете ще пораснат до такава степен на голям хаос.

Духовните и културните общества, общо идеалистите не ще могат да правят общо сплотение. Чисто колективното добро ще бъде в застой - за този неуспех трябва да се намери краят.

Общо хората ще бъдат много нетърпеливи, ще бъдат сръдливи, ще обичат яденето, спокойствието, но те ще им липсват, после брат с брата ще се съди, ще се появят много кражби и други беди.

Светъл ще бъде Божият път, будните души ще почувстват това, а останалите ще потъмнеят още повече. По цялата земя и континенти ще има голяма проява на духовете във всяко отношение.

Абе, тоя наш български народ е доста твърдоглав. Мнозина не приемат Бога и ще патят. Ама, казвам ви, до болка ще теглят.

Ще има чистене... И за нищо на света няма да бъде онова, което хората се надяват и очакват. То е нещо, което човешкият род още не е виждал, не е чувал и дори не е подозирал за него. Това върховно "пречистване на души" ще стане чрез силата на Природата.

Българският корен е здрав, дълбок и жилав. Нацията ни ще оцелее в задаващите се изпитания.

#дядо Влайчо

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Акценти