Започва ли се? Третата световна война във виденията на Баварския пророк Алоис Ирлмайер

Започва ли се? Третата световна война във виденията на Баварския пророк Алоис Ирлмайер

Pixabay

A A+ A++ A

Пророчествата за Третата световна война са тема, която вълнува човечеството от векове. Различни култури и цивилизации са давали своите предсказания за бъдещи глобални конфликти, които могат да променят хода на историята. Въпреки че много от тези пророчества са оставени на заден план или са били интерпретирани по различни начини през годините, интересът към тях не е намалял.

Сред най-известните фигури, които са правили прогнози за Третата световна война, са Нострадамус, Баба Ванга, Дядо Влайчо, Слава Севрюкова, Майка Шиптън, Готфрид фон Верденберг, Пророчицата от Прага, Сестра Роса Колумба, редица монаси – католически и православни, сред които особено се открояват виденията на Св. Паисий Светогорец, както и много други прорицатели през вековете.

В този материал обаче ще ви запознаем с предказанията за Трета световна война на по-малко популярния в наши дни пророк, чиито видения са достигнали до нас – германеца Алоис Ирлмайер.

Алоис Ирлмайер, немски пророк роден през 1894 година и починал през 1959 година, е прекарал живота си във Фрайласинг, Бавария. Той се е издържал като търсач на подземни води и строител на кладенци. Ирлмайер става известен с ясновидските си способности след края на Втората световна война, като помага на множество хора да открият изчезналите си роднини и приятели.

Със славата често идват и враговете – докато някои са гледали на Ирлмайер с насмешка, други са го обвинявали в шарлатанство. Въпреки липсата на доказателства, че е приемал пари или други облаги за своите ясновидски услуги, няколко човека са завели съдебни дела срещу него, опитвайки се да докажат, че е измамник. Съдията, който първоначално е бил скептичен, е поискал от Ирлмайер да каже къде се намира неговата съпруга и какво прави в момента. Ирлмайер, който никога не е виждал жената на съдията, е описал подробно нейните занимания и дрехи. Когато се установило, че описанието е точно, Ирлмайер е бил освободен от обвиненията.

Баварският пророк е предсказал дори годината на своята смърт. Но най-известните му предсказания са свързани с Третата световна война. На смъртния си одър той е казал: „Радвам се, че си отивам сега, за да не преживея нещата, които виждам, че се задават.“

Ирлмайер е виждал бъдещето като филм, но някои аспекти от виденията му са били символични и трудни за тълкуване, като например значението на някои числа. Неговите видения за Третата световна война са били записани и публикувани за първи път от Конрад Аделмайер.

Пророчествата за Третата световна война

 • Молете се за мир, братя! Защото това ще стане – ненадейно ще избухне нова война в Близкия Изток, при която множество военноморски сили ще се сблъскат с вражда в Средиземно море – положението ще е обтегнато до краен предел. Но в действителност искрата, която ще подпали войната, ще пламне на Балканите: виждам големец да пада, кървава кама лежи до него. Следва сблъсък след сблъсък. Двама мъже убиват трети, който е висшестоящ. На тях (двамата) пък са им платили други хора. Единият от убийците е нисък, мургав мъж, а другият е малко по-висок и светлокос. Мисля, че това е на Балканите, но не съм сигурен.

 • След убийството на висшестоящия още през нощта започват военните действия. Ясно виждам три числа – две осмици и една деветка. Но не мога да разтълкувам значението им и да посоча кога ще е времето. Войната започва преди изгрев. Разпространява се много бързо. Селяните си седят по кръчмите и играят карти, когато се явяват чуждите войници по прозорците и на праговете на вратите. Армията е от мъже, които изглеждат черни и идват от изток, всичко става много бързо. Виждам тройка, но не разбирам дали са три дни, или три седмици.

 • Многобройни войски от изток навлизат в Белград, след което продължават към Италия. След това три бронирани машини като танкове веднага се отправят с изумителна скорост на север от Дунав, през Германия към Рейн. Няма никакви предупреждения. Всичко става толкова внезапно, че хората почват да бягат в панически ужас на запад. Главните пътища са задръстени от автомобили. И всичко, което се изправи пред бързите танкове по високоскоростните и широките пътища, ще бъде пометено. Вече не виждам дунавските мостове при Регенсбург. Почти нищо не е останало и от големия град Франкфурт. Долината на Рейн ще бъде опустошена, главно от (нападения по) въздух.

 • Руснаците не спират пред нищо, докато се придвижват с трите си машини като танкове. Ден и нощ те препускат, за да стигнат до областта Рур (Ruhr), където са многото пещи и фабрики. С постоянство преследват тази си цел.

 • Ответният удар не закъснява отвъд широкото море. А жълтият дракон напада Аляска и Канада по същото време, само че не стига далеч. Танковете продължават да се движат, но с времето тези, които седят в тях, стават все по-черни. Разпръскват жълт прах в права линия. Когато падне на земята, всичко умира, не остава ни дърво, ни храст, ни говедо, ни стръкче трева, всичко повяхва и почернява. Остават къщите. Не знам какво е това (жълтия прах) и не мога да кажа. Линията е много дълга. И всеки, който я прекрачи, умира. Нещо в танковете се поврежда и те се разпадат. От тях (хората, които ги управляват) никой няма да се върне.

 • Самолети разпръскват жълт прах между Черно море и Северно море. Така създават ивица на смъртта, право от Черно до Северно море, с широчината на половин Бавария. В тази област една тревичка не остава, камо ли да живеят хора. Руските подкрепления са прекъснати. От изток (спрямо Германия) се задават още бронетранспортьори. Но в тях всички вече са мъртви. Машините обаче продължават да се движат, изведнъж спират автоматично. При Рейн атаката най-сетне е преустановена. От транспортьорите нито един войник няма да се прибере жив.

 • Пилотите продължават да хвърлят техните малки черни кутии. Те експлодират, преди да стигнат земята, и така се разпръсква жълт или зеленикав прах. Всичко, до което се докосне, умира, независимо дали е човек, животно, или растение. Тези кутии са сатанински. Когато човек има досег с тоя прах, става черен и месото му пада от костите. Толкова силна е отровата. Никой от тези три армии няма се прибере у дома.

 • След това видях някой да идва по въздуха, от изтока. Пусна нещо в необятното море, след което последва нещо странно. Водата се издигна сама на височината на кула и падна обратно, след което всичко се потопи. И последва земетресение. Южната част на Англия потъна във водата. Една част… изчезна, когато нещото падна в морето. Държавите край моретата са силно застрашени от водата, защото вълните се издигат колкото сгради. И се пенят, като че са пред кипване. Изчезват острови. Част от земята потъва, ако пилотът пусне онова в морето. Кога ще стане това, не знам.

 • Голямата тъмнина настъпва по времето на войната и трае 72 часа. Ще притъмнее през един от дните през войната. От небето ще се изсипе град, но от светкавици и гръмотевици, които ще накарат земята да се тресе. Казвам ви, не излизайте от домовете си през това време. Електрическите светила няма да светят, а само свещите. И който вдишва от прахоляка, ще получи гърч и ще умре. Не отваряйте прозорците, покрийте ги с черна хартия. Ветровете навън ще разнасят смъртоносния прах и мнозина ще измрат. След 72 часа всичко ще свърши.

 • Но пак ви казвам: Не отваряйте прозорците, нито гледайте през стъклата, а поддържайте светлината на свещите. И се молете! За това време (72 часа) ще умрат повече хора, отколкото през двете предишни световни войни.

 • Не отваряйте прозорците. Добичетата ще падат, тревите ще пожълтяват и съхнат, хората ще стават първо жълти, а после и черни. Ветровете ще носят смъртоносните облаци на изток.

 • Градът с желязната кула (Париж – бел. пр.) ще падне от ръцете на собствените си хора. Те ще палят всичко. Ще е революция и всичко ще премине в диващина. Виждам големия град с желязната кула в пламъци. Но това е от самите му жители, не от тия, дето нападнаха от изток.

 • Италия също е обзета от бяс. Мнозина се избиват и папата е принуден да бяга, но повечето от неговото обкръжение ще бъдат убити. Църквите ще бъдат срутени до основи.

 • В Русия настава революция и тя преминава в гражданска война. Труповете са толкова много, че не могат да бъдат извозени от улиците. Големците сред водачите на политическите партии ще се самоубият и с кръвта си ще измият своя огромен грях. Виждам червена тълпа с жълти лица, това е всеобщ бунт с ужасяващи убийства.

 • Кръстът отново е на почит. Народът на Русия вярва в Бог по нов начин. Те пеят песни за Възкресението и палят свещи пред иконите. От молитвите на християнството адското чудовище умира. И младите руснаци по нов начин вярват в това, че Богородица се е застъпила за тях.

 • Когато всичко свърши, част от хората ще са измрели, а оцелелите ще се боят от Бога по нов начин. Старите закони, които носеха смърт на децата, няма да ги бъде. Ще настане мир. Прекрасно време.

 • Папата, който избяга по вода, ще се завърне. Когато цветята отново цъфнат по ливадите, ще се върне. И ще оплаква избитите си събратя. След ужасното време ще настане време на щастие. Но хората ще започват да градят от там, откъдето са започнали и прадедите им. (Превод: Иван Стаменов)

#Алоис Ирлмайер #Трета световна война #пророчества

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Акценти

Анкета

Ще състави ли правителство?